Bogonmietteitä

POLITIIKKA EI OLE TÄHTITEDETTÄ

Kas tässä vähän mietittävää vaalipäivän ratoksi. Näitä juttuja olen itse funtsinut.

1. OIKEUTTA HELSINGILLE

Helsinki ei tarvitse syrjäseutulisiä, mutta metropolipolitiikkaa kylläkin. Asuminen ja eläminen on kallista pääkaupungissa. Miksi helsinkiläisten verorahoja siirretään säkkikaupalla maakuntiin, joissa eläminen on muutenkin halvempaa?

2. LAADUKASTA TERVEYDENHOITOA

Kaikkien helsinkiläisten on saatava paras mahdollinen hoito resurssien puitteissa, sotessa tai ilman.

Hoitojonoja on poistettava ostamalla hoitopalveluja yksityisiltä. Tärkeintä on hoidon laatu ja ajoitus, ei tuottajamalli. Hammashoito on pistettävä heti kuntoon. Myös hoitoseteli on saatava välittömästi käyttöön! Sote tulee jos on tullakseen.

Sotaveteraaneista on huolehdittava viimeisen päälle!

3. LAPSISTA JA VANHUKSISTA VÄLITTÄMINEN KUNNIAAN

Hyvässä yhteiskunnassa ihmiset välittävät toisistaan. Välittäminen on opittava perheen sisällä huolenpidon kautta. Ennen lapsista ja vanhuksista pidettiin huolta lämpimällä kädellä. Yhteiskunnan tehtävänä on huolehtia turvaverkosta, ei ihmissuhdeverkosta.

Perheille on tarjottava vaihtoehtoisia mahdollisuuksia lasten päivähoitoon. Vanhusten hoiva on järjestettävä niin, että jokaiselle on tarjota tarkoituksenmukainen hoito- ja asumismuoto. Myös lastensuojeluun on ehdottomasti panostettava lisää, jäljet pelottavat.

4 JÄRKEÄ ASUNTOPOLITIIKKAAN

Jokaisella helsinkiläisellä on oltava oikeus hyvään vuokra-asuntoon, joka voi olla kaupungin tai yksityisen omistama. Kaupungin omaa vuokratuotantoa pitääkin jatkaa työsuhdeasuntojen osalta. Niitä tarvitsevat erityisesti opettajat ja terveydenhoitohenkilöstö. Toimettomia henkilöitä varten on runsaasti tyhjiä asuntoja maakunnissa.

Yhteiskunnan on luovutettava edullisesti tontteja vapaarahoitteiseen vuokra- ja omistus- asuntotuotantoon. Näin saadaan markkinat toimimaan kuluttajien eduksi. Kohtuuttomat tontinvuokrien korotukset on torjuttava.

Asunnottomien tukiasunnot on toteutettava muualla kuin parhailla asuntoalueilla!

5 LISÄVOIMIA TURVALLISUUTEEN

Ihmisten itsestään selvä oikeus ulkoiseen turvallisuuteen on varmistettava vaikka nollatoleranssin avulla. Kaduilla ja toreilla on voitava kulkea turvallisesti kaikkina kellonaikoina. Häiriköt on siivottava katukuvasta.

Tarvitaan lisää poliiseja, lisää näkyvää valvontaa, lisää kameroita. Rikoksiin ja rikkomuksiin on puututtava nopeasti ja päättäväisesti. Arvopuistojemme roskaaminen on suorastaan häpeällistä eikä sellaista näe muualla Euroopassa.

6 LISÄTUKEA URHEILUSEUROILLE JA HARRASTUSTAKUU LAPSILLE

Liikunnalla on todistettavasti myönteisiä fyysisiä, psyykkisiä, sosiaalisia ja terveydellisiä vaikutuksia. Liikunnasta on saatava jokaisen elämäntapa. Urheilu yhdistää ja integroi. Myös senioriliikuntaa on tuettava kaupungin varoista.

Kaupungin on entistä enemmän tuettava liikuntaseurojen toimintaa. Selvemmin sanottuna: lisää rahaa urheiluseuroille. Harrastuskustannukset on saatava keskenään tasapuolisiksi.

7 VALIKOIVAA MAAHANMUUTTOPOLITIIKKAA, KERJÄÄMINEN POIS

Maahanmuuttopolitiikan pitää perustua työvoimatarpeeseen eikä hyviin sosiaalisiin etuihin. Maahanmuuttajille on järjestettävä tehokas pakollinen suomen kielen opetus. Tulijoiden on sopeuduttava suomalaiseen elämänmenoon eikä päinvastoin. Lorviminen ja rikollisuus karsitaan parhaiten reippaan työnteon avulla.

Kerjäläisten ”ymmärtäminen” ja hyysääminen on lopetettava. Kerjääminen on kiellettävä ja heidät on päättäväisesti palautettava kotimaihinsa, samoin vierasmaalaiset rikolliset.

8 JÄRKEÄ VEROTUKSEEN

Matalapalkkaisten verotusta on kevennettävä tuntuvasti. Työnteon on oltava kannattavampaa kuin sosiaalitukien varassa elämisen. Suurempi nettopalkka edistää kulutusta ja näin toistenkin työllisyyttä.

9 TYÖRAUHA KOULUIHIN JA PÄIVÄKOTEIHIN

Päiväkotien ja koulujen ryhmäkokoja on tarkasteltava kriittisesti. Kouluihin pitää saada kuri ja järjestys, tärkeintä on oppiminen. Erilaisuuden ymmärtäminen ei tarkoita sitä, että suomalaisten lasten opetusta säädetään vierasmaalaisten vuoksi.

Kotien on tuettava opettajien työtä antamalla lapsille kunnon kotikasvatus. Se ei maksa mitään. Yhteiset hetket ovat halpoja mutta ah, niin kallisarvoisia!

10 EI RUUHKAMAKSUJA, EI TIETULLEJA

Ei meillä helsinkiläisillä mitään suuria ruuhkaongelmia ole, ulkokuntalaisilla voi ollakin. Entä sitten? Yksityinen autoilu ei ole syntiä. Autoilija on monella tavalla melkoinen veronmaksaja.

Hyvin hoidettu julkinen liikenne edistää myös yksityisautoilua. Siksi tuemme sitä voimakkaasti. Haluamme myös keskustatunnelin!

11 HALVEMPAA SÄHKÖÄ JA VETTÄ

Meillä on oikeus vaatia edullista sähköä ja vettä omistamiltamme laitoksilta. Jätevetemme puhdistetaan erittäin tehokkaasti. Nyt on aika siirtyä jätteiden hyötykäyttöön mikä toteutuikin uuden polttolaitoksen kautta.

Pidetään nämä laitokset edelleen yhteisessä omistuksessa ja tehokkaina!

Suomessa asuu alle promille maailman väestöstä. Ei maapallon lämpiäminen täällä pysähdy. Älytön hössöttäminen asian ympärillä ei palvele järkevää ympäristötyötä, jota meidän kaikkien on tehtävä yhdessä.

12 SUOMALAINEN JOULU!

Joulu on juhlista jaloin. Haluamme viettää joulua edelleenkin suomalaisin perintein. Jos tämä ei sovi jollekulle, joulua saa viettää juuri parhaaksi katsomallaan tavalla mutta omin kustannuksin. Kouluissamme lauletaan joululauluja taas ensi jouluna. Ja nyt keväällä sitten suvivirttä.

JA MALMIN LENTOKENTTÄ SÄILYTETÄÄN NYKYISESSÄ KÄYTÖSSÄ!

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Se on vähän tulkintakysymys, osa lupaa kuunkin taivaalta ja vaalien jälkeen lupaukset katoavat mustaan aukkoon.. ;-)

Toimituksen poiminnat